top of page

cemento enfermo

relatosdel

Relatos del cemento enfermo (2023)

La història dels territoris es constitueix de dos elements: els cossos que el transiten i els espais que els habiten. Això és el que observem quan aprofundim dins la memòria d’un territori com és La Marina. A Relatos del cemento enfermo plantegem una investigació escènica per endinsar-nos en el passat, present i futur d’aquest territori, tot capturant els rastres deixats per les seves lluites socials i les empremtes dels seus moviments de resistència.

Relatos del cemento enfermo és una instal·lació itinerant, dissenyada com un confessionari sense temple, que al llarg de diverses jornades va transitar per diferents espais de La Marina, tot capturant-ne memòries i rastres. Un artefacte que va recollir, a partir dels relats poètics dels seus habitants i dels paisatges sonors extrets de la memòria del barri, el testimoni d’un espai en constant transformació.

 

 

Escenografia i autoria: Urati laboratori

Concepte, llum: Albert Chamorro

Paraula: Roser Casamayor

Art sonor i tecnologia: Sergio Camacho

Art visual i gràfica: Marta Lofi

Producció: Urati laboratori

Amb el suport de: Graner - Centre de creació de dansa i arts vives, Castell de Montjuïc-Beca Montjuïc Crea 23, Festival Viu Montjuïc, Generalitat de Catalunya - Departament de Cultura i Nau Ivanow.

 

Amb la col·laboració de: Pla de Desenvolupament Comunitari La Marina, Centre Cívic La Cadena, Safareig Feminista, Centre Cívic Casa del Rellotge i Biblioteca Francesc Candel.

 

Relatos del cemento enfermo neix de l’impuls del Graner, en el marc del seu programa Boombeta 2023, cicle de propostes artístiques al barri de La Marina.

bottom of page